Кадър: БТВНационалният център по наркомании в столицата няма да бъде ликвидиран,

...
Кадър: БТВНационалният център по наркомании в столицата няма да бъде ликвидиран,
Коментари Харесай

Директорът на центъра по наркомании: Прозира личностов подход по отношение на съдбата на...

Кадър: БТВ

Националният център по наркомании в столицата няма да бъде премахнат, а ще стане част от по-голяма конструкция, която се занимава с проблемите на публичното здраве. По този метод от здравното министерство обясниха плана за държавно разпореждане, който провокира доста реакции и мнения през последните дни.

Появиха се изказвания обаче, че страната обръща тил на подвластните поради веществен интерес към имота, където се обитава центъра или дори че протичащото се е вендета против сполучливата метадонова стратегия.

Директорът на центъра доктор Пламен Попов съобщи, че прозира личностов, а не професионален метод във връзка с ориста на центъра.

„ Злоупотребява се с такава болна за обществото тематика ”, безапелационна обаче беше зам.-министърът на опазването на здравето Светлана Йорданова, съобщи БТВ. Тя увери, че метадоновата стратегия няма да бъде наранена, а също по този начин и няма да бъде закрита единствената у нас лаборатория, която следи динамичността на заразяване с ХИВ и хепатит измежду подвластните. Всички специфични звена ще минат към Националния център за публично здраве и разбори. „ За първи път в управническата стратегия, проблемите с наркозависимите са изведени като един от водещите проблеми на ръководството. През последната година ние не можем да получим тази подготвеност и това равнище на присъединяване от националния център и е належащо да привличаме външни специалисти ”, разяснява Йорданова.

За проблеми в центъра показа и Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията, който уточни, че следи тематиката от години и неотдавна още веднъж е обсъждал обстановката с специалисти.Д-р Попов призна, че след предходния опит за закриване на центъра са напуснали доста експерти, а привличането на млади фрагменти е затруднено от „ безпределно ниското равнище на възнаграждение ”.

Желяз Турлаков от Терапевтична общественост „ Ново начало ” разяснява, че в случай че в действителност се приказва за преструктуриране на центъра, а не за закриване, това може да бъде и добър вид: „ Крайно време е този проблем да бъде обсъждан с останалите проблеми на публичното здраве ”.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: